2020 ve 2021 yıllarına ilişkin 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında hükümet ile memur temsilcileri arasında ikinci ve üçüncü toplantı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Bu noktada 16 Ağustos’ta hükümetin yeni dönem için memur zamlarına ilişkin ilk teklifi gelmiş ve bu teklifte hükümet memura yeni dönem yüzde için 3,5 + 3 zam teklifinde bulunmuştu. Fakat memur temsilcileri bu teklifin tartışmaya dair uygun olmadığı, yeni makul bir teklif beklediklerini söyleyerek teklifi reddetmişlerdi. Hükümetin memura yeni teklifi ise bugün açıklandı.

Yeni Teklifi Bakan Açıkladı

3 milyon memuru ve 2 milyondan fazla da memur emeklisini ilgilendiren zam teklifinde yeni teklifi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ali Yalçın ile yapılan sürpriz görüşmede Bakan Selçuk yeni teklifini açıkladı. Buna göre hükümetin memura yeni teklifi 2020 için yüzde 4+4 ve 2021 dönemi için ise 3+3 zam oranı ve ayrıca enflasyon farkı olarak açıklandı.

Yalçın’da Açıklama Geldi

Bakan Selçuk’un yapmış olduğu teklife flaş bir cevap da Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Yalçın tarafından yapılan açıklamada "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz." İfadelerine yer verildi.