Milyonlarca öğrencinin yararlandığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan yükseköğretim burs ve kredilerine ilişkin bir açıklama yapıldı. Özellikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının da yaklaşması ile gençlere müjdeli bir haber veren Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, haziran ayının 6’sı ile 10’u arasında ödenen burs ve kredilerin bu ay erken yatırılacağını açıkladı. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Bakan Kredi ve Bursların Ödeme Tarihini Açıkladı

Öğrencilerin merakla beklediği o açıklama Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından geldi. Kasapoğlu yaptığı açıklamada “Sevgili arkadaşlar, daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği gibi haziran ayı burs ve kredi ödemelerini erkene aldık ve an itibarıyla hesaplarınıza yatırmaya başladık.19 Mayıs'ta başlayan ödemeler, Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanacak. Bayram sevinciniz daim olsun” ifadelerine yer verdi.

Bakanın açıklamasına göre normal olarak 6 ile 10 Haziran arasında ödenmesi gereken burs ve kredilerin yükseköğrenim öğrencilerinin hesaplarına bayram öncesi yatırmaya başlayacağı ifade edildi. Öğrenciler bu açıklama sonrasında bayram öncesinde kredi ve burs ödemelerini alabilecekler.

T.C. Kimlik Numarasına Göre Ödeme

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada daha öncesinde geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram öncesi yatırılacağı müjdesini verdiği yükseköğrenim burs ve kredi ödemelerinin 19 Mayıs tarihi itibarıyla öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirmesinin ardından açıklama yaptı. Buna göre Kredi ve burs ödemelerinin öğrencilerinT.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını ifade eden Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs'ta başlayan ödemelerin 23 Mayıs'ta tamamlanacağını belirtti.

T.C. Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 19 Mayıs, "2" olanlar 20 Mayıs, "4" olanlar 21 Mayıs, "6" olanlar 22 Mayıs, "8" olanlar 23 Mayıs'ta ödemelerini alabilecek.