26 Ekim akşam saatlerinde meydana gelen olayda canlı bomba kendisini patlattı ve maddi zarara yol açtı. Olay emniyet müdürünün aracına saldırı, Payas İlçe Jandarma Komutanlığına saldırı ve ardından İskenderun'da canlı bomba eylemi ile devam ederken İçişleri Bakanlığı iki kişinin de etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bugün önemli ve dikkat çekici bir açıklama geldi ve bu açıklama ile eylem yapan şahısların Hatay'a sınırda fark edilmeden nasıl geçtikleri öğrenildi.

Amonos'ta Paramotor Bulundu!

Hatay'da eylen yapan şahısların sınırda fark edilmeden uçarak girdikleri öğrenildi. Amonos'ta devam eden operasyonda ekipler bir adet paramotor bulundu. Peki paramotor nedir, nasıl bir özelliği vardır, paramotor ne işe yarar?

Paramotor Nedir?

Paramotor yamaç paraşütünün elektrikli ve arkasında itici bir gücü bulunan bu sayede az yükseklikten çok daha uzun mesafelere kadar yol kat etmek için üretilmiş bir araçtır. Yamaç paraşütüne bağlı olarak paramotor'da motor ve pervane bulunmakta bu sayede hem rüzgarın akımı hemde motorun gücü ile çok daha uzun mesafelere süzülerek uçulmaya yaramaktadır.

Örgüt üyelerinin Hatay'a girerken paramotor kullandığı ve sınırda bu sayede tespit edilemedikleri anlaşılmış olup gece Amonos dağlarına geldikleri ve buradan saklandıkları bilgileri verildi.