Koronavirüs Vakasının Pik Yaptığı İller Açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bazı illerde vaka sayılarının pik seviyesine ulaştığını ifade ederek o illeri sıraladı. Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Şanlı Urfa başta olmak üzere bazı illerde hastalık seviyesine ulaşıyor. Dedi. Bu illerdeki uyarılarında ise; bu şehirler en yüksek vaka sayılarını yeni görmektedir. Buralardaki vaka sayılarının ancak tedbirlerin gücüyle azalacağını ve daha stabil hale geleceğini düşünüyoruz. Dedi.

SONBAHARDA 2. DALGA OLUR MU?

Bir çok dünya ülkesi sonbahar aylarında ikinci dalga ihtimaline karşı tedbirlerini almaya başladı. Türkiye’deki durum için ise Bakan Koca değerlendirme yaptı. Açıklamada “Mevcut durum Türkiye ortalamasına ilişkin genel dağılımdan çok belli şehirlerdeki harçlardan kaynaklanmaktadır. Şuan tırmanışta olduğu ülkeler sonbahar için karamsar bunu bizim de hesaba katmamız kaçınılmazdır. covid-19 salgını ile mücadele hayatımızın bir parçasıdır. Fakat Hayat bundan daha büyüktür mücadelemizi verirken hayatında hakkını verelim yeter ki kurallara uyalım. “ dedi.

8 TEMMUZ GÜNLÜK VAKA SAYISI AÇIKLANDI!

8 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosu belli oldu. Buna göre bugün yapılan test sayısı 49302 olarak açıklandı. Bugün vaka sayısı 1041 oldu. Bugün vefat eden sayısı 22 olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre bugün iyileşen hasta sayısı 2219 olarak açıklandı.