65 yaş üstüne hangi illerde kısıtlama var? İl, İl detaylar.

Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kronik rahatsızlığı olanlar ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı toplu taşıma alanlarında ve pazar yerlerini giriş yasağı geldi.

İllerde il Hıfzıssıhha kurulları tarafından alınarak uygulamaya başlatıldı. Pandemi kuralları Valilikler başkanlığında toplanarak alınan önlemleri vatandaşlara duyurdu. Hangi illerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var? Hangi saat aralığında pazara toplu taşımaya otobüslere binmek yasak?

HANGİ İLLERDE KISITLAMA AÇIKLANDI?

Türkiye genelinde  19 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 33 ilde bu kişilere kısıtlama geldi. Kapsamı ise düğün organizasyonları, nikahlar, sünnet düğünleri, cenaze törenleri, taziyeler, sebze ve meyve pazarları, toplu taşıma alanları olacak ve belirlenen saat aralığında dışarıya çıkmak yasak olacak. 17 Ağustos tarihinde Başkent Ankara'da kısıtlama açıklandı. 19 Ağustos tarihinde açıklanan illerde Konya, Niğde, İzmir, Balıkesir ve Bolu, Kilis Tekirdağ Uşak illeri bulunuyor. 18 Ağustos tarihi itibariyle 22 ilde kısıtlama açıklanmıştı. Bu illerde şu şekilde  Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Erzincan, Eskişehir, Bartın, Elazığ, Kayseri, Malatya, Düzce, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, illeri olarak açıklandı.

19 AĞUSTOS TARİHİNDE YAPILAN AÇIKLAMALAR!

Balıkesir; 65 yaş üstüne kısıtlama saati 10:00 ile 20:00 saatleri arasında. Pazar yasağı ise 16:00 ile 20:00 saatleri arasında. Düğün, cenaze kına etkinlikler 1. ve 2. derece dışındaki kişilere kısıtlandı.

Konya; 10:00 ile 20:00 Niğde; 08:00 ile 20:00,  Bolu ilinde toplu taşıma araçlarının 65 yaş üstü ve kronik rahatsız olanları kısıtlandı. Bu kişiler için toplu taşıma cenaze düğün kına nişan taziye faaliyetleri de kıskandı açıklandı. İzmir; 10:00-12:00 saatleri arasında kısıtlama olacak. Uşak, Gümüşhane herhangi bir saatte belirtilmezken bu kişilerin diğer illerde olduğu gibi toplu alanlarda çıkmaları yasaklandı. Tekirdağ 16:00 ile 18:00  saatler arasında  kısıtlı olacak. İl genelinde toplu organizasyonlar ise 3 saat yapılabilecek.

İŞİN OLSA