Ülkemizde bilindiği üzere yüz binlerce taşeron işçi bulunmakta olup bu işçilerin büyük bir bölümü kadroya geçecek. Buna göre kadroya geçecek olan işçiler 22 Mart 2018 tarihine kadar taşerona kadro sınavına girecek ve bu sınavdan 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir.

KİT taşeronuna ilk yapılan açıklamalarda KİT taşeron işçilerine kadronun verilmeyeceği öğrenilmişti ancak daha sonradan bu adaylarında mağdur olmaması için yeni iş olanaklarının hazırlanacağı belirtilmiş ve konu hakkında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan önemli bir açıklama yaptı. Peki KİT işçilerine kadro verilecek mi?

KİT İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından KİT işçilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklamaya göre KİT'lerde, yemekhanelerde, sosyal tesislerde, kendi araçları ile çalışan personeller ve hastane bilgi sistem merkezlerinde çalışan işçilere kadronun verilmediğini ve adayların mağdur olduğunu belirtti.

Buna göre Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan sayın Bakan ile görüşme yaptıklarını ve her şeyin bitmiş olmadığını halen devam eden bir sürecin olduğunu belirtti. Buna göre KİT işçilerine yönelik yakın zamanda yeni bir açıklama yapılması beklenmekte olup bu işçilere farklı istihdam alanlarının açılarak kadronun verilebileceği tahmin edilmektedir. Duyurular geldikçe İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim