Sokağa çıkma yasağı bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hazırlatılan genelge doğrultusunda yeniden başladı. Şu anda kısmi sokağa çıkma yasağı varken hafta sonları tam kapanma olacak. Tam kapanma da vatandaşların en çok merak ettiği konu market, bakkal ve fırınların açık olup olmayacağıdır. Vatandaşlar bu hizmet noktalarından hizmet alabilecek mi?

Bakkal, Market Fırın Açık Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından belirtilen duyuru da market, bakkal, fırınların hafta sonu tam kapanma da açık olacağı ve vatandaşların hizmetlerden yararlanabileceği belirtildi. Buna göre vatandaşların evlerine erzak depolaması gibi bir ihtiyacı olmayacak çünkü her şeye ulaşabilecekler.

Mahalle ve sokaklara dağıtım araçları gelecek mi? Bilindiği üzere önceki aylarda kapanma zamanlarında fırın sahipleri araçları ile sokak sokak dolaşarak ürün sattılar ancak bu sefer İçişleri Bakanlığı bu uygulamayı yasakladı. Fırınlar sadece ruhsatlı araçları ile yine ruhsatlı fırın belgeleri ile marketlere, satış noktalarına, bakkallara ürünlerini taşıyabilecek ve yeniden dükkanlarına gidebilecekler.

Bunun harici sokaklarda her hangi bir satış olmayacaktır. Vatandaşların tam kapanmalarda sadece market, bakkal ve fırın hizmetlerinden yararlanabileceği belirtildi.