Bilindiği üzere İslam inanışına göre kıyamet alametlerinden bir tanesi Güneş'in batıdan doğmasıdır. Hadislerde geçen bilgiye göre Güneş'in batıdan doğması kıyamet alameti olarak belirtilmekte olup bu olayın gerçekleşmesinden sonra kısa bir süre içerisinde kıyamet kopacaktır. Buna göre bu sürenin o kadar kısa olacağı söyleniyor ki verilen örnekler sofrada yenilen yemeğin yutkunulmasından bile daha kısa olacağı belirtilmekte olup yakın zamanda Güneş'in batıdan doğması bekleniyor. Peki bu mümkün müdür? Nasıl oluyor?

Bilim: Manyetik Kutuplar Değişiyor!

Bilim adamları tarafından yapılan açıklama da dünyanın manyetik kutuplarının değiştiği vurgulandı. Yani dünyanın manyetik kutupları değişirse Kuzey dediğimiz rota artık Güney olacağı gibi Doğu dediğimiz rota ise Batı olacak. Yani Doğudan doğan Güneş Batı'dan doğmuş olacak. Buna göre İslam inanışına göre Güneş'in batıdan doğması olayından hemen sonra kıyametin kopacağına inanılıyor ancak bu olay o olay mıdır bu konu hakkında net bir bilgi yok.

Kanada'dan Sibirya'ya Kayma Var

Bilim adamları Dünyanın kuzey manyetik kutbunun, Kanada'dan ve Sibirya'ya doğru çok hızlı bir şekilde kaydığı ve bu kaymanın çok ciddi endişe verdiğini açıkladı. Kutupların kayması ve sistemin değişmesi durumu dünya içinde iyi bir durum olarak söylenemez öyle ki Kuzey'in Güney olarak tabir edilmesi, Doğu'nun ise Batı olarak tabir edilmesi bir çok konu bakımından da zorluğu beraberinde getirecek.