Ülkemizde bilindiği üzere vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanabilmesi için bağ-kur ya da SGK'ya bağlı olarak çalışması ve prim ücretlerini devlete ödemesi gerekmektedir. Eğer sigortalı olarak bir kişi çalışmıyosa ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmak istiyorsa genel sağlık sigortası kapsamında ücretini kendi ödemesi gerekmektedir. Fakat SGK primi ödemeyen, Bağ-Kur primini yatırmayan ve genel sğlık sigortası GSS borcunu da ödemeyen kişiler sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanamamakta olup bu kişilerin ücretsiz yararlanabilmesi için ancak maddi durumunun kötü olduğuna dair yeşil kart çıkartması gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından hazırlanan kanun teklifi ile düzenlemelerin yapılması ve ücretsiz sağlık hizmetlerinin verilmesi talebin bulunuldu.

SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLSUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunulan kanun teklifinde altmış günden fazla prim borcu olan sigortalı kişilerin hem kendilerinin hemde bakmak ile yükümlü bulunduğu kişilerin hastane hizmetlerinden 2022 yılı sonuna kadar ücretsiz olarak yararlanması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye kanun teklifi olarak sunuldu.

İlgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görüşülerek uygun görülmesi halinde kabul edilebilir ve kabul edildiğinde Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen kişiler borçları olsa dahi 2022 yılı sonuna kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.