Ülkemiz başta olmak üzere neredeyse tüm dünya ülkelerinin bir numaralı video paylaşım ve video izleme sitesi uygulaması olarak bilinmekte olan YouTube geçtiğimiz yıllarda Google tarafından satın alınmış ve her geçen gün borsadaki hisseleri giderek büyümüştü. YouTube'nin YouTuber adı verilen meslek dalını da çıkarmasından sonra her gün milyonlarca kişiin YouTube'da arama yapmasını sağladı. Buna göre aşağı yukarı YouTuber'lerin aylık ne kadar kazandığı biliniyordu fakat Google'nin izleme sitesinden ne kadar para kazandığı bilinmezken Google tarafından resmi açıklama yapıldı ve tarihinde ilk kez YouTube'nin yıllık gelirinin ne kadar olduğu paylaşılmış oldu.

YILDA 90 MİLYAR TL KAZANIYOR

Google tarafından kamuoyuna açıklanan resmi rakamlarda 2019 yılında Google'nin YouTube reklamlarından toplam 90 milyar TL kazandıklarını açıkladı. Buna göre açıklama dolar kuru olarak 15 milyar dolar olarak belirtildi. Şu anda 1 dolar 5,98 TL olduğuna göre yuvarlama ile birlikte 15 milyar doların 90 milyar TL olduğu görülmektedir.

Buna göre YouTube her geçen sene hitini yani trafiğini daha çok artırmaya devam ederken bu paydan bir miktar da YouTuber'lara veriyor fakat pastanın en büyük dilimini kendine ayırdığı için gelirin oldukça büyük olduğu görülmektedir. Televizyon izlenme oranlarının da azaldığı göz önünde bulundurulursa YouTube'nin ilerleyen senelerde çok daha fazla kazanç elde edeceği bilinmektedir.