İl İdaresi Kanununu ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununu kapsamında sokağa çıkma yasağı kararı verildi. İçişleri Bakanlığından açıklanan 1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs günlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saatlerinde de düzenleme yapıldı. Buna göre alışveriş yapacak olanların marketlerin açılış ve kapanış saatlerini dikkate alarak çıkmalarında fayda olacaktır.

4 günlük serbest, 3 gün yeniden sokağa çıkma kısıtlaması geliyor. 1 Mayıs günü ramazan nedeniyle kısıtlı bir süre en yakın marketten alışverişlere izin verilecek. Sokağa çıkma yasağından bir gün önce ise önceki hafta olduğu gibi sabah erken açılabilecek. Akşam ise daha geç kapanacak.

30 NİSAN PERŞEMBE MARKETLER KAÇTA AÇILACAK;

Ramazan ayı nedeniyle kısıtlama öncesi gün olan 30 Nisan 2020 tarihinde perşembe market, bakkal ve manavlar çalışma saatleri 08:00 olarak açıklandı. Akşam kapanma saati ise 23:00 olacak.

1 MAYIS 2020 MARKETLER KAÇTA AÇILACAK?

1 Mayıs günü sokağa çıkma kısıtlamasında 1. gün olacak. İlk gün markerler 09:00'da açılacak. Öğleden sonra 14:0 saatlerine kadar hizmet verecek. Bu saatler arasında 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar hariç en zorunlu ihtiyaçların alınması için izin verilecek. Engelli vatandaşlar hariç market için araba kullanmadan ikamet edilen adrese en yakın noktada bulunan adreste manava, bakkala ve markete gidilebilecek.

2 MAYIS 3 MAYIS TATLICI VE LOKANTACILAR AÇIK MI;

Ramazan olmasından dolayı hem 1 Mayıs günü 2 ve 3 Mayıs günlerinde lokanta restaruant, tatlıcı gibi paket servileri açık olacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

30 Büyükşehirde; Konya, Mersin, Erzurum, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Malatya, Mardin, Gaziantep, Hatay, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Manisa, Eskişehir, Van, Adana, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli illerinde uygulanacak. Zonguldak ilinde uygulanacak.

KISITLAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK;

30 Nisan 2020 tarihinde gece 00:00'dan itibaren 3 Mayıs pazar günü 23:9'a kadar.

AÇIK OLACAK İŞYERLERİ VE KURUMLAR HANGİLERİ;