90 yıllık otobüs firması Kamil Koç, geçtiğimiz yıl Flixbus'a devrinden sonra önemli bir karar gelmiş ve tüm otobüslerde muavinlerin görev yapması sonlandırılmıştı. Flixbus firmasının Alman usulü sisteme geçiş sonrası vatandaşların yoğun tepki geldiği ve muavinler görevinin başına geri döndüğü açıklandı.

Alman firması Flixbus, Ülkemizdeki 60 yıllık kökü seyahat firmalarından bir tanesi olan Kamil Koç'u satın almıştı. Flixbus kurucusu tarafından açıklamaya göre en büyük satın almayı yaptıklarını ifade etti. Kendilerini teknoloji şirketi olarak değerlendiren firmanın Türkiye'deki otobüs ve yolculuk üzerine pazarın geniş olduğunu ve bu pazara giriş yapmak isterken pazarda önemli yere sahip Kamil Koç'u satın aldıklarını aktarmıştı. Firma satın alma işleminin ardından ülkemiz genelindeki neredeyse tüm firmalarda uygulanan muavin hizmetini farklı bir boyuta taşımak istedi.

ALMAN USULÜNE MÜŞTERİLERDEN TEPKİ;

Vatandaşların firmaya yaptıkları yoğun şikayet ve eleştiriler Flixbus'un kararından geri dönmesine neden oldu. Kamil Koç'ta muavinler yeniden görev yapmaya başlayacaklar. Muavin hizmeti otobüslerde valiz yerleşiminden yolcuların seyahati boyunca ikram servisi, yolculuğun rahat geçmesi için görevler üstleniyor.