Türkiye ekonomik piyasasın günden güne çalkalanmasıyla birlikte her değişim her bir açıklama önem arz etmeye başladı. TÜİK tarafından açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon rakamlarına göre de ekonomi piyasasının tekrardan şekillenmes gündemde. Ekonomistlerin açıkladığı öngörülere görede Eylül ayındaki enflasyon beklentisi, açıklancak rakamların yüksek olacağı yönünde... Bu tedirginlik durumu gün içerisinde Dolar ve Euro kurlarının yükselmesine sebebiyet verirken yaşanılacak gelişmeleri an ve an takip etmekteyiz.

3 Ekim 2018 Dolar ve Euro Kurları Ne Kadar ?

Eylül ayının enflasyon rakamlarının açıklanacak olmasıyla birlikte dolar kuru 6,05 üzerinden işlem görmeye başladı. Doların açılış fiyatı ise 6,03 olarak biliniyordu. Doların yükselmesiyle birlikte Euro'da Doları takip ederek 6,97 kur fiyatına çıktı.

Dolar ve Euro üzerinde yaşanılan bu çalkalanmalar enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasından sonra da daha da artabileceğini gösteriyor. Merkez Bankası tarafından yapılan müdahaleler ile dolar kurunun baskı altına alınacağı ve kısa süre içerisinde de kontrol alınta olacağı tahmin edilmektedir.