11 Mart tarihinde ülkemizde de korona virüsünün görülmesinden sonra bir çok kişi önlem almaya başladıç Buna göre alınan en büyük önlemlerden bir tanesi kolonya olarak bilinmektedir. Bir çok bilim adamı tarafında da yapılan açıklamalar da kolonyaların virüs önleyici özelliğinin olduğu görüldü. Peki evde korona virüsü önleyici kolonya nasıl yapılır, evde kolonya üretimi yapılır mı? Sizler için evde kolonya üretimi hakkında bilgiler veriyoruz.

Evde Kolonya Nasıl Üretilir?

Eğer kolonya bulamadıysanız ya da pahalıya geldiyse evde kolonya üretme şansınız mevcuttur. Satışını kesinlikle yapamazsınız fakat kendiniz kullanabilirsiniz. Öncelikle aşağıdaki malzemeleri bulmalısınız.

  1. Saf su (çeşme suyu değil) - 180 ML
  2. Limon esansı (Farklı esanslar da olabilir) - 20 ML
  3. Etil Alkol - 800 ML

Yukarıda bulunmakta olan malzemeleri aldıktan sonra saf su ile limon esansını karıştırmalısınız. Karıştırdıktan sonra esans suyun içerisine dağılacak ve limon kokusu gelmeye başlayacaktır. Dilerseniz limon esansı yerine farklı esanslar da kullanabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durumdur. Bu iki malzemeyi karıştırdıktan sonra etil alkol ile karıştırabilirsiniz. Üç malzemeyi bir birine karıştırdıktan sonra evde kolonya yapmış olacaksınız. 1 litrelik bir kolonyaya 800 milim etil alkol koyduğunuzda dolayı alkol oranı yüzde 80 ya da kolonyanın derecesi 80 derece denilebilir. Kolonyanın içerisinde bulunan alkol virüsün çevrili olduğu zarfa zarar vermekte ve bu sayede virüsün çoğalmasını önleyerek ölmesini sağlamaktadır.