Koronavirüs ile mücadele kapsamında ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak gerek ihtiyaç sahipleri vatandaşlara ve esnafa gerekli olan destekler ve karşılıksız yardımlar yapılıyor. Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamasında pazar günü itibari ile 2. faz Bin Tl ödemelerin başladığını müjdesini verdi. Ödemeler PTT hesaplarına yatırılacak. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada vatandaşların evlerine kadar ödemeler getirilecek. Peki evde bakım maaşı alanlara 1000 tl destek ödemesi yapılacak mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncelikle dar gelirli hanelerden bu ödemelere başladı. SYDV tarafından gelir düzeyine göre yapılan testlerde G0, G1, G2 ve G3 düzeyinde gruplara ayrılmaktadır. İlk olarak G0 düzeyinde daha sonraki aşamada ise G1, G2, G3 düzeyindeki vatandaşlara Bin Tl ödeme yapılması beklenmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI ALANA BİN TL ÖDEME YAPILACAK MI?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar sıralamasında gelir bakım maaşı alanlar da girmektedir. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmasa da çokça sorulan sorulardan bir tanesi olmakla birlikte 2.faz ödemelerinde evde bakım maaşı alanlara da ödeme yapabilir. Ödeme yapılmayanlar için ise herhangi bir başvuru alınmadığından vatandaşların 3. faz ödemelerinde e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE SORGULAMA;

E-devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama ekranları bulunuyor. Vatandaşlar kendilerine ödeme yapılıp yapılmayacağını bu ekran üzerinden öğrenebilirler. Diğer yandan destek almak isteyenler ise ön başvurularını bu ekrandan yapabilirler.