Emeklilik şartlarını taşıyan çalışanlar sosyal güvenlik kurumlarına yaptıkları başvurular ile emekli haklarını kazanıyorlar. Yüz binlerce çalışanının erken emeklilik imkanlarından yararlanabileceği bir diğer konu ise doğuştan engelli olan veya daha sonradan yüzde 40 ya da daha fazla iş göremez durumda bulunan adayları ilgilendiriyor.

Sosyal Güvenlik mevzuatlarında yer alan düzenlemelerde emekli olabilecek olan çalışanlardan malulen emeklilik için şartları taşıyan adaylar vergi indirimlerinden yararlanabilecekler. Sabah Gazetesinde yer alan habere göre SSK'lı ya da kamu kurumu çalışanların engellilik oranı yüzde 40 ve üzeri olanlar için yaş süresi aranmıyor. Bağkur’lu çalışanlar için 2008 yılından sonra işe girenler için bu haklardan yararlanabilecekler.

ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Yaş şartı dışında adayların çalışma sürelerinde en az 3600 prim doldurmaları gerekiyor. Sigorta çalışma sürelerinde ise en az 15 yıl görev yapmış olmaları gerekli olacak. Adayların yaptıkları başvurularda vergi indiriminden faydalanmaları gerekli olacak. Kamu kurumlarında çalışan memurlar için 2008 yılı 1 Ekim tarihi öncesinde işe başlamış olanlar yüzde 40 ve üzeri engelli raporunu bulunan adaylar çalışma sürelerinde en az 5400 prim günü süresini dolduranlar için bu haklarından yararlanabilirler.

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indiriniz. Sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın. İşin olsa mobil uygulamalarımıza aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA