Koronavirüs ile mücadele kapsamında virüs yayılımın önüne geçmesi amacı ile 21 Mart 220 tarihindeki genelgeye göre erkek berberleri ile bayan kuaförleri geçici olarak kapatıldı. Bir çok vatandaş evde saç traşı nasıl yapılır sorusunu soruyor. Profesyonel olmasa da bir çok elektronik satış yapan mağazalardan bir saç kesim makinesi alabilir ve evde kendi saç tıraşınızı kendiniz yapabilirsiniz.

Haber Türk televizyonlarına katılan Ünlü berber Şükrü Dudu evde makine ile kendinize nasıl saç traşı yapabilirsiniz sorusuna cevap verdi. Makinesini alan vatandaşların en çok dikkat etmesi gereken bir püf nokta gerek ense gerek kulak arkası kısımlarını alırken tarak kullanmanız gerekiyor. Mutlaka tarak olmadan kesmek istediğinizde saçınızı dibinden keser açıklaması geldi.

Evde saç traşı olmak isteyen vatandaşlar öncelikle saçın her tarafını düz bir şekilde taramalılar. Böylece saçlarınızın uzun kısımları ve tüm fazlalıklar ortaya çıkacaktır. Saç kesimine kulakların yanından makine ile kesmeye başlamak gerekiyor. Manikanınız tarakları farkı büyüklüklerde saçlar için kullanabilirsiniz.

SAÇ KESİM REHBERİ;

Traş makinesi alırken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Makine seçiminde size uygun bir doğru traş makinesini almalılar. Bıçak sayısı, bıçakların değiştirilebilir olması, pil ömrü, gücü, şarj özellikleri, yıkanabilir olması, tarak aparatlarının numaraları gibi özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Saç kesimine mutlaka en yüksek numaradan kesmeye başlamanız ve kulak arkası ile ense kısımlarında da en ince tarakları kullanmanız önerilir. Saç tarama yönünün tersine doğru saç kesimi yapmanız gerekmektedir. Makine hızlı kullanmadan yavaş hareketlerle ve sakin bir şekilde kullanmalısınız. İlk olarak kafanın arka kısımından başlamalısınız. Sonra yan kısımları kesmeli son olarak saçların ön kısımını kesebilirsiniz.