Ülkemizde meydana gelmekte olan corona salgınlarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlandı ve bir süre önce kadın ile erkek kuaförleri, kadın ile erkek berberleri kapatıldı. Buna göre uzun süredir bakımını yaptırmayan ya da bakım yaptırmayı düşünenler kapalı olması dolayısı ile berberlere ya da kuaförlere gidememekte olup özellikle sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi erkek berberleri ne zaman açılacak, kadın kuaförleri ne zaman açılacak gibi aramalar yapmaktadır. Peki kuaförler ile berberler ne zaman açılacak?

TARİH BELLİ OLDU MU?

Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona salgını ile mücadele etmekte olup bir süredir erkek ile kadın kuaförleri kapandı ve halen açılmadı. Öyle ki saç tıraşı olamayan ya da saç bakımını yaptıramayan çok sayıda kişi berber ile kuaförlerin ne zaman açılacağını merak etmektedir. Peki resmi tarih duyuruldu mu? Buna göre hükümet cephesinden halen resmi bir duyuru gelmedi ancak corona salgınının önüne geçilmesi ile birlikte en kısa sürede tekrar kadın ile erkek kuaförlerinin berberlerinin açılacağı söylenmektedir.

BİR GÜNE ÖZEL AÇILABİLİR Mİ?

Bir çok kişi uzun süredir kuaför ile berberlerin kapalı olması dolayısı ile bakımsız kaldıklarını belirtmekte olup bir güne özel bu iş yerlerinin açılıp açılmayacağını merak ediyor ancak resmi bir tarihin verilmemesi ve kullanılacak tıraşlar ile vücutta meydana gelebilecek kanama dolayısı ile corona virüsünün bünyeye bulaşabilme ihtimali olduğu için şu anda ön görülmemektedir.