Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz aylarda gerçekleşmiş olan bir toplantıda önemli açıklamalar yapmış ve Çağrı Merkezi personeli olmak isteyenler için müjdeli haberi vermişti. Elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi hatlarının yoğun olduğunu ve bu yoğunluğun giderilmesi için personel alımı talimatını verdiğini belirten Berat Albayrak 2 sene içerisinde toplam 2 bin 400 personel alımı yapılacağını açıklamıştı.

9 Yeni Çağrı Merkezi

Elektrik dağıtım şirketleri ülkemizde en çok kazanç elde eden şirketler arasında yer almaktadır. Ancak elektrik kesintileri ve arızaları gibi sebeplerden dolayı şirketin hattı arandığında sürekli olarak fon müziği ile kullanıcılar bekletilmektedir. Bu durumdan halkın rahatsız olduğunu anlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 9 yeni çağrı merkezinin kurulacağı ve buralarda toplam 2 bin 400 personelin istihdam edeceğini belirtmişti.

Buna göre kurulacak olan çağrı merkezi yatırımları hızla devam etmekte olup ilk çağrı merkezi Denizli'de hizmete girdi. Diğer çağrı merkezlerinin ise Adana, Rize ve Kars'ta kurulması beklenmektedir. Yapımı tamamlanan çağrı merkezi binalarına toplam 2 bin 400 personel alımı gerçekleştirilecek. Alım konusunda henüz detaylar bulunmamakta olup yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılacak olan 80 milyon liralık yatırım ile 10 bin ile 12 bin arasında çağrı merkezi memur personelinin daha alınması beklenmektedir.