Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığına Türkiye Taş Kömürü Kurumuna personel alımı kura töreni gerçekleşti.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Taş Kömürü Kurumuna 1500 personel alımı için verdiği müjdenin ardından ilk Bin kişinin alımı için kura ile gerçekleşeceğini belirtti.

20 BİN PERSONEL İSTİHDAMI;

2 Mart tarihindeki kura töreninde 700 Zonguldak, 200 Bartın ve 100 Karabük illerinden yapılacak alımlarda kura töreni sonrası sonuçlar belli oldu.

Bakan Dönmez özel sektöre açılan ruhsat alanları ile birlikte üretim ve istihdam artışı olacağını belirtti. Özel sektörde yapılan üretim alanlarının artışının ardından firmalar yaklaşık 20 bin personel alım ihtiyacı bulunacak. Alımlar için gelişmeler önümüzdeki günlerde belli olmaya başlayacak. Bakan yaptığı açıklamada "Bugün tüm Türkiye'de madenlerimizde 130 binden fazla kişi çalışıyor. Bu alanları üretime açarak yatırımcılarımız eliyle 20 bin kişilik istihdam potansiyeli daha sağlayacağız." dedi.

TTK 1000 İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI;

Diğer yandan Türkiye Taş Kömürü Kurumu 1000 işçi alımı kura sonuçları belli oldu. Kura törenine Aile, çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak Valisi ile katılımcılar salondaki yerlerini aldı. Kura sonucunda ismi bulunan adaylar ile aileleri mutluluk yaşadı. TTK 1000 işçi alımı kura sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Diğer gelişmeler için mobil uygulamamızı indirebilrisiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA