Ülkemizin farklı bölgelerde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları yıl içerisinde çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup engelli adaylar için de atamalar yapılmakta ve bu adaylar atamalara kura yöntemi ile de başvuru yapabilmektedir.

Buna göre bu sene ilk aşama olarak kamuya toplam 2 bin 500 kişilik engelli memur alımı yapılacaktır. Devlet Personel Başkanlığına kurumların ilettiği tüm pozisyonlar incelendi ve hangi kurumun kaç kişilik engelli atama yapacağı öğrenildi. Buna göre toplam 2 bin 500 engelli memur alımı yapılacak ve başvurular başlıyor.

BAŞVURULAR 8 MARTTA BAŞLIYOR!

Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan farklı kamu kurumları toplam 2 bin 500 engelli memur ataması yapacaktır. Buna göre başvurular 8 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup çok sayıda farklı kamu kurumu en az ilkokul mezunu 2 bin 500 engelli memur alımı yapacak. Peki hangi eğitim düzeyinden kaç kişilik atama yapılacak? Buna göre İlkokul düzeyinden 329 kişi, Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540 kişi, Önlisans düzeyinden 531 kişi ve Lisans düzeyinden 1.100 kişi alımı yapılacaktır. Toplam ise 2 bin 500 kişilik alım gerçekleştirilecektir. Atama başvuruları 8 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamaktadır.