Emniyet Genel Müdürlüğü her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce memur alımı yapmaktadır. Özel Harekat ve normal Polis Memuru alımları yapıldığı gibi daimi ya da sözleşmeli olarak istihdam eden memur alımı da yapılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan duyuru ile 2016 yılı 6. dönem sözleşmeli bilgisayar mühendisi alımı yapılacağı kamuoyuna duyurulmuş ve başvuru detayları de resmi internet sitesi aracılığı ile açıklanmıştı. Buna göre alınacak olan personeller 4/B statüsünde çalışacak olup alınacak personel sayısının da 9 olduğu biliniyor.

KPSS'den 50 Alma Şartı

Emniyet Genel Müdürlüğünün alacağı 9 bilgisayar mühendisi kadrosuna başvurabilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve KPSSP3 puan türünden en az 50 almış olması gerekiyor. Başvurular 24 Ekim 2016 tarihinde başladı ve 28 Ekim 2016 tarihinde sona erdi. Adaylar sonuçların açıklanmasını beklerken müjdeli haber geldi ve başvuru sonuçları açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi aracılığı ile alınacak olan sözleşmeli bilgisayar mühendisi başvuru sonuçlarını duyurdu. Aynı zamanda kazanan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında da bilgi verildi. Buna göre alınan adayların en düşük KPSS puanının 87,61119 olduğu kamuoyuna duyuruldu. Söz konusu kadroya başvuru da bulunan ve sonuçları öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip edip gerekli bölümleri doldurduktan sonra sisteme giriş yapması gerekmektedir.

http://www.personel.pol.tr/Sayfalar/sinav_sonuc.aspx