2019’un sonuna geldiğimiz şu günlere binlerce emekli 2020’de maaşlara yapılacak olan yeni yıl zammından sonra ne kadar maaş alacaklarını merak etmekte olup buna göre 2019 yıl sonu enflasyon tahmin oranına göre emekli maşaları da artış gösterecek olup bunun yanı sıra emeklilere ödenen ek ödemeler de bu noktada artış gösterecek. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri aralık enflasyonunun açıklanması ile birlikte hem maaşlarda hem de ek ödemelerde 6 aylık enflasyon oranında zam alacak olup maaşları artış gösterecek. Bunun yanı sıra TÜED emeklilere ödenecek olan ek ödemenin de zamlanmasını ve yüzde 8 olarak hesaplanması için çalışmalarına başladı.

Enflasyon Oranı Kadar Zam Yapılacak

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon açıklanan doğrultusunda 5 aylık enflasyon yüzde 5,71 olarak duyurulmuştu.Bu orana aralık ayı enflasyon oranı da eklendiğinde emeklilere2020’de yapılacak olan zam oranı da belirlenmiş olacak. Ayrıca memurların ve memur emeklilerinin ise ocak zammı toplu sözleşme gereğince yüzde 4 olacak. Bunun üzerine ise enflasyon farkı eklenecek.

Ek Ödeme Zammı İçin Talep

TÜED tarafından gerçekleşen son dakika gelişmesi doğrultusunda emeklilere verilen ek ödeme oranının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkarılması istendi. Özellikle ek zam için talep edilen yüzde 8 zam oranının kabul edildiği durumda emeklilereOcak’tayansıtılacak enflasyon farkının yanı sıra maaşlara yüzde 8 de ek zam ilave edilecek.