Engelli memur ataması için sayı belli oldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli memur adaylarını sevindirecek olan atamalar için çalışmalarına deVam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre Ekpss ile memur atamalarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Buna göre Önümüzdeki ay olan Aralık ayında yetişmezse Ocak ayında en az 700 kişi olacak şekilde bir alım gerçekleştirilecek.

2020 EKPSS SINAVI NE ZAMAN?

Pek çok kez Ekpss ile memur atamalarının kaldırılması gündeme gelmiş ve daha önce sınava giren başarılı olan adayları üzmüştü. 2020 yılı ösym takviminin açıklanmasını bekleyen adaylar 2020-Ekpss sınav tarihinin belli olmasını bekliyor. Buna göre Şubat ayı içersinde başvuruların gerçekleşmesini Nisan ayında ise sınavların yapılması bekleniyor. Genel yetenek ile Genel Kültür testlerinden oluşan sınavda adaylara 60 soru yöneltiliyor. Diğer gelişmede ise yakın bir zamanda merkezi atama gerçekleştirilecek ve atama sayısı için şimdiden sayı belli oldu. Hangi kadrolarda atama yapılacak. Detaylar belli oldukta aktaracağız.

KONFEDERASYONDAN BAKANLIĞA ATAMA İÇİN ZİYARET

Bilindiği gibi Engelliler Konfederasyon Başkanlığı tarafından AÇSH Bakanlığına resmi bir ziyaret gerçekleştirildi. Atamaların gündeme geldi ziyarette Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un Başkan Turhan İçliye yaptığı açıklamada Ekim ayı sonuna kadar kadroların bildirilmesi için yazı yazıldığı ifade edildiği belirtildi. Kurumların bildirdiği sayının atama yapılması için gerekli olan sayı olması halinde kura töreni gerçekleştirilecek. EKPSS sınavı ve engelli memur alımı ile ilgili gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa sitesi üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA