Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı polis alımları için geri sayım başladı.

EGM POMEM, PAEM, PMYO, PÖH kapsamındaki alımlarda çok sayıda polis memuru istihdam edecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis memuru adaylarına 35 bin polis alımı yapılacağını belirterek müjdeyi vermişti. Daha öncesinde ise 10 bin polis alım başvuruları 14 Ekim tarihinde tamamlandı ve Önlisans ve lisans mezunu olan adaylar kadın adaylar bin kişi, erkek adaylar için 9 bin kişi istihdam edilecek. Lisans mezunu adaylar P3 puan türünden 60, önlisans mezunu adaylar ise P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan ile alımlara başvuru yapabildiler.

POLİS ALIMLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI;

2019 yılı için yapılacak olan 35 bin polis alımı için geri sayım başladı ve adaylar başvurularının ne zaman açıklanacağını merak etmekteler. İşin olsa ekibi olarak ilanlar açıklanır açıklanmaz adaylara duyuracağız. Muhtemel başvuru şartlarını adaylara duyurmak istiyoruz. Daha önceki başvurularda da adayların T.C. vatandaşı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları istenilmektedir. Yaş şartında düzeltmelerden önceki yaş şartı geçerli olacak. Diğer şartlar ise şu şekilde;

Sağlık şartlarını taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak, silah taşımaya engel bir durumu bulunmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olmak, Kamu Personeli Seçme sınavından ilgi puan türlerinden başvuru yapılan öğrenim asgari düzeyindeki gerekli puanı almak, fiziki şartları taşımak, herhangi bir siyasi partiye üye olmamak, alkol ya da uyuşturucu suçundan madde kullanımı nedeniyle tedavi görüyor olmamak, kendisinin ya ad eşinin başvuru şartlarında belirtilen suç ve eylemlerden dolayı affa uğramış olsa dahi soruşturma ya da kovuşturması bulunmamak, yada bu suçlardan uzlaşma ile neticelenmemiş olmak, kasten işlemiş suçtan 1 yıl yada daha fazla süre ile hapis cezası almamış olmak, (hagb olsa dahi) istenilmektedir. Daha önce yapılan alımlarda istenilen bu şartlardan daha detaylı bilgi edinmek için İlan detaylarında inceleyebilirsiniz.

İŞİN OLSA