Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca geçtiğimiz senenin Mart ayında 8 bin 500'e yakın çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtilmiş ve ilgili ilan kamuoyuna duyurulmuştu. İlana Türkiye geneli 200 binden fazla adayın başvuru yaptığı tahmin edilmekte olup adaylara yazılı sınav, ön sağlık, fiziki yeterlilik testi, mülakat işlemleri yapıldı ve tüm adımları on binlere aday başarılı bir şekilde geçti ancak her adaya farklı düzeylerde puanlar verildiği için en iyi ilk 8 bin 242 kişi asi olarak kazanabildi. Sonuçlar ne zaman açıklanacak derken geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 2019 yılının birinci ve ikinci bekçilik alımı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Asil ve yedek listeler belirlenirken asil kazanan adaylara mesaj gönderildi.

ASİL ADAYLARA SMS GÖNDERİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 8 bin 242 asil bekçi adayının kayıt yaptırdığı cep telefon numarasına mesaj gönderdi. İlgili mesajda adayların sağlık kurulu onaylı rapor, 4 adet fotoğraf vb. gibi hazırlaması gerektiği evraklara yönelik bilgiler verilirken bu evrakları adayların en kısa sürede hazırlaması gerektiği ve personel işlemleri müdürlüğü tarafından kendileri ile en yakın sürede iletişime geçileceği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü asil olarak kazanan 8 bin 242 adayın kayıt tarihlerinin ne zaman olduğu hakkında resmi bir tarih vermedi ancak en kısa sürede adaylar ile iletişime geçileceği belirtildi.