Türkiye bilindiği üzere bir çok ülke gibi denizlerde doğalgaz aramalarına başladı ve uzun süredir doğalgaz arama çalışmaları Türkiye'nin dört bir yanında devam etmektedir. Rezerv bulunabilecek mi ülkemizin de doğalgaz kaynağı olacak mı soruları devam ederken 21 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayından halka seslendi ve Fatih sondaj gemisinin doğalgaz bulduğunu bu doğalgazın kalitesinin yüksek olduğu, kullanılabilir olduğu ve toplam rezervin ise 320 milyar metreküp olduğunu müjdelemişti. 17 Ekim tarihi itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yeni müjde daha verildi ve rezerv miktarını güncelledi.

85 Milyar Küp Artırıldı

21 Ağustos tarihinde 320 milyar metreküp olarak halka duyurulan bilgi de bugün yeni bir güncelleme yapıldı ve geminin sondaj çalışmalarına devam ettiği derinlere doğru indiği bunun üzerine 85 milyar metreküplük bir rezervin daha bulunarak toplam rakamın 405 milyar metreküp olduğu belirtildi.

4445 Metre Derinliğe Ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeli haberde 21 Ağustostan sonra geminin çalışmalara devam ettiği ve bu tarihten sonra 4445 metre derinliğe kadar inildiği bu derinliklerde doğalgaz arama çalışmalarının sürdüğü müjdelendi.

Buna göre önümüzdeki günlerde Türkiye doğalgaz aramalarına tüm hızı ile devam edecek olup Fatih sondaj gemisi bulunduğu bölgede halen daha dip noktalara inmeye özen göstermekte olup yeni rezervler buldukça mühendisler bu gazların kalitesine bakmakta ve kalitesi uygun kullanılabilir olduğunda rezerv miktarlarını güncellemektedir.