Son yıllarda meydana gelen Doğal Afet sayılarında artmalar oldu. 2020 yılı ve 2021 yılı şimdiye kadar Ülkemizde meydana gelen Doğal afetler paylaşıldı. Küresel değişim ve İklim değişikliği sebebi ile Türkiye'yi neler bekliyor? Beklentiler arasında ciddi bir böcek istilası bekleniyor.

AFAD Başkanı Hamza Taşdelen konuyla alakalı bilmemiz gereken tüm açıklamaları yaptı. Şimdiye kadar 1000 istasyonda toplanan verileri paylaşan AFAD başkanı 2020 yılı ve 2021 yılı doğal Afet sayılarını duyurdu.

SON 4O YILDA MEYDANA GELEN DOĞAL AFETLER?

Dünya genelinde raporlanan Doğal Afet sayılarına göre,

  • Önceli 20 Yıl İçin: 4212 Doğal Afet meydana geldi.
  • Bir Sonraki 20 Yıl için: Sayının artış gösterdiği ve 7148 Doğal afet meydana geldi.

Bu sayıların bir çoğunu taşkınlar ve fırtınalar oluşturmaktardır.

Sel Taşkınları: 3 bin 254

Fırtınalar: 2043

olarak raporlara geçti.

Türkiye için son iki yılda meydana gelen doğal afet sayıları da AFAD başkanı tarafından açıklandı.

2020 yılı Doğal Afetler: 2343

2021 Yılı Şimdiye Kadar Doğal Afetler: 388

Bu kapsamda gördüğümüz gibi meydana gelen Doğal afetler kritik seviyelerde. AFAD Başkanından gelen açıklamaya göre Bunlarla birlikte, Sel taşkını, İklim Değişikliği ve Çölleşme sonucunda meteorolojik afetler meydana geliyor.

BÖCEK İSTİLASINA DİKKAT!

Ülkemizde ve Dünya genelinde Koronavirüs sonrası eve kapanmalar ve fabrikaların durması ile bir çok değişiklikler meydana gelmişti. Şimdi ise Doğal afetlerin artması, Bazı bölgelerde sel taşkınları sebebi ile bir çok hayvan ve böcekler selden kaçıyor. Avrupa da ve dünyada meydana gelen örümcek, fare istilaları gibi böcek istilaları da meydana geliyor. Bu tehlike ülkemiz içinde geçerli olup çok sayıda böcek istikası bekleniyor. Hatta bazı bölgelerde değişik böcekler görmeye başlandı bile.

KONU HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA:

“Biz doğal kaynaklı afetlere odaklanmış durumdayız. Bunların ilişkilerini çok yakinen biliyoruz. Yani iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşmenin sonucunda meteorolojik afetlere maruz kalıyoruz. Hatta mesela böcek istilası gibi biyolojik afetlere maruz kalma ihtimalimizin ya da böyle bir ilişkinin de çıkma durumu söz konusu olabilir. Ama asıl ilginç olan şey: Jeofiziksel afetler ile iklim değişikliği arasında bir ilişki olabileceği yönünde birtakım bulgular var son yıllarda.