Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilan da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 100 ilçe müftüsü alımı yapıyor. Başvurular bugün bitiyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ilçe müftüsü alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu ve yayımlanan ilan da hangi pozisyon için alım yapılacağı belirtildiği gibi yine pek çok konuda detay verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan alım ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzer toplam 100 ilçe müftüsü alımı yapılacağı öğrenilmişti. Peki alım ilanına kimler müracaat edebilir ve şartlar nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Devlet Personel Başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 100 ilçe müftüsü alımı yapıyor. Peki bu alım ilanına kimler müracaat edebilir.

Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak
En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak
Erkek olmak
İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak
Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam beş yıl görev yapmış olmak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlara uyum sağlayan adaylar Diyanet İşleri Başkanlığı 100 müftü alım ilanına müracaat edebilir.

BAŞVURULAR

Diyanet İşleri Başkanlığı 100 müftü alım ilanına adaylar DİBBYS programı üzerinden müracaat edebilir. Başvurular 31 Mart 2017 saat: 16.30 itibari ile sona ermektedir.