Müslümanlar için haftanın Cuma günü önemli bir değerli bir öneme sahiptir. Coronavirüs döneminin normalleşmeye geçmesi ile birlikte Türkiye genelindeki 81 il ve 900 ilçede sosyal mesafe maske kuralları uyularak camiler ibadete açıldı. Vatandaşların Müslümanların önemli ibadet yerlerinden bir tanesi olan camilerde Her hafta cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen konularda hutbe açıklanarak cami cemaatine din görevlileri tarafından anlatılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni bir duyuruya göre 10 Temmuz 2020 Cuma Hutbesi'nin konusu belli oldu.

10 TEMMUZ HUTBE KONUSU;

Bu hafta cuma hutbesi 15 Temmuz ve birlik ruhu konulu olacak. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının bu hafta tüm Türkiye genelindeki camilerden aktaracağı hutbe konusunda bitirirken; “Müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz.” Peygamber efendimizin bir uyarısı ile tamamlıyor ve bilinçli sağduyulu dirayetli olalım. Milli ve manevi değerlerimiz istismar etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyelim. Kur'an-ı Kerim rehberliği Peygamberimizin örnekli hayatımıza istikamet verecektir. Güvenilir kaynaklardan öğreneceğimiz dini bilgiye bilgi ile yaşayalım. Vatanımızın selameti devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birlik ve beraberliğimizi koruyalım” denilerek hutbe bitirmiştir. Hutbenin tamamı ise şu şekilde;

ÖNCEKİ HAFTAKİ HUTBE KONULARI NELERDİ?

3 Temmuz 2020 sabrın sonu selamettir. 26 Haziran 2020 yuvalarımız Kur'an ile aydınlanır. 19 Haziran 2020 Halis niyet ve samimiyet. 12 Haziran 2020 müstakim ol emin ol her tasadan. 5 Haziran Ahirete inanan Mümin, 29 Mayıs hamd olsun rabbimize. 22 Mayıs bir ömrü Ramazan gibi yaşamak konuları ile devam ediyor yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.