Diyanet İşleri Başkanlığı yıl içerisinde memur ve personel atamalarına devam etmektedir. Buna göre atama ilanları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmakta olup ilanlar yayımlanmadan önce Maliye Bakanlığı tarafından gerekli izinler verilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda 9 bin 500 memur alımı için adaylar başvurularını gerçekleştirmişti ve sonuçların ne zaman açıklanacağı büyük bir merak ile beklenirken sonunda müjdeli haber duyuruldu ve Diyanet İşleri Başkanlığı sınavlara çağrılan adayları açıkladı.

50 KPSS PUANI İLE SINAVA ÇAĞRILDILAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 9 bin 500 memur alımı sınava çağrılan adayların açıklandığı belirtildi. Buna göre adaylar ''https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/'' linkini kopyalayarak tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırabilir ve sonuçlarını sorgulayabilir.

Öte yandan kamuoyuna 9 bin 500 memur alımı sınava çağrılan adayların puanları da duyuruldu. Buna göre lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarından 50 KPSS puanı alan adaylar sınavlara çağrıldı. Sınava düşük puanlı adaylar çağrıldığı için büyük ihtimal ile atamalarında düşük puan ile gerçekleşmesi beklenmektedir. Sınavın gerçekleştirilmesi ve 9 bin 500 kişilik memur alımının tamamlanmasından sonra İşin Olsa ekibi olarak tekrardan atama puanlarını sizlerle paylaşacağız.