Resmi Gazete' de geçtiğimiz günlerde bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik uygulanacak personel alımları nedeniyle kadro ihdası sağlandı. Kadro ihdasında Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) için 6100 memur alımı yapılması konusunda kadronun açıldığı bilgisi verildi. İlgili duyurunun ardından binlerce ilan bekleyen aday kurum tarafından memur alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. Yayımlanması planlanan ilanda başvuru şartları, kadro dağılımı ve muhtemel tarihler konusunda detaylara sitemiz isinolsa.com üzerinden ulaşabilirsiniz...

DİB kadro dağılımları ve bilinmesi gereken diğer detaylar

DİB bünyesine açılan kadro ihdasının ardından adaylar hangi kadrolara ne kadar alımın yapılacağını, lise mezunu memur alımları kategorisinde hangi kadrolara başvurabileceklerini öğrenmeye çalışmaktadırlar. Yürütülen bu memur alımlarında adayların taşıması gereken şartlara ve diğer detaylara ilanlar yayımlandığında ulaşılacak ancak alımın yapılacağı kadrolar iki kademeye ayrılmış durumdadır. Sözleşmeli ve kadrolu memur alım statüsünde gerçekleştirilecek DİB 6100 memur alımında  kadrolu 50 Kur'an kursu öğreticisi, 100 imam-hatip ve 50 müezzin-kayyım alımı yapılacaktır. Sözleşmeli personel kadrosuna ise bin 500 Kur'an kursu öğreticisi, 4 bin imam-hatip ve 400 müezzin-kayyım alımları sağlanacaktır.

DİB memur alım ilanı ne zaman yayınlanacak

Resmi Gazete' de yalnızca kurum bünyesine yapılması planlanan memur alımına yönelik kadro ihdası yayımlandı. Alımların yapılacağı tarihe yönelik net bir bilgilendirme yapılmadı. Bizler isinolsa.com ekibi olarak bu alımların 2019 yılı başı itibariyle kamuoyuna duyurulacağını ve bir kaç aylık süreç içerisinde netlik kazanacağını düşünmekteyiz. Memur alımı hakkında yeni bir gelişme yaşandığında bildirim almak için uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS: Tıklayınız

Android: Tıklayınız

Editör: TE Bilisim