Ülkemizde ileri dönem ekonomik hedefler doğrultusunda girişimciler desteklenmeye devam ediyor. Bu noktada fikri, projesi e isteği olan fakat yeteri kadar sermaye bulamayan girişimcilere devletten hibe ve destek fırsatı geliyor. KOSGEB aracılığı ile verilecek olan bu kredi ve desteklerde girişimcilere 150 bin TL’ye kadar parasal destek sağlanacak olup bu destekten yararlanmak isteyen girişimcilerin ise belirli şartları sağlaması gerekiyor.

Herkes Başvuru Yapabilir

Özellikle girişimcilik kapsamında verilse de bu olanaktan tüm vatandaşlar faydalanabilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen veya iş yerini büyütmek isteyen vatandaşlara 50 bini hibe olmak üzere 100 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek. Özellikle artan işsizliğin önüne geçmek, bireylerin kendi işlerini kurarak ekonomiyi canlandırmasına yardım sağlamak gibi çeşitli toplumsal hedefleri bulunan bu destekten tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.

Destek ve Kredi Detayları

KOSGEB tarafından verilecek olan kredi ve destek imkânından yararlanmak isteyenler toplamda atölye çalışması da dahil olmak üzere ücretsiz eğitimlere katılmakta olup bu eğitimler haftada 32 saattir. 2 yıl içerisinde 50 bin TL hibe desteği alınabilmekte olup ayrıca girişimciler isterlerse 100 bin TL de faizsiz kredi olanağından yararlanabilmektedir. Krediyi çekenler ise ödemelere 2 yıl sonra başlayacaktır.

İlgili destekten yararlanmak isteyenler illerde bulunan KOSGEB müdürlüklerine danışarak detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilmektedir.