Cumhurbaşkanlığı müjdeyi verdi. 500 bin öğrenci ücretsiz tablette bilgisayar dağıtılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sisteminin başlaması ile birlikte öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tablet ve dizüstü bilgisayar konusunda Cumhurbaşkanından çok önemli bir karar geldi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Tv8 ekranalrında Acun Ilıcalı bir kampanya başlatmıştı. Eba üzerinden gerçekleştirilen uzaktan eğitimler de ihtiyaç sahibi ailelerde ve birden fazla eğitime devam eden öğrencinin bulunduğu hanelerde öğrenciler internet ortamındaki eğitimlerine  devam edebilmeleri için tablet ve internet ihtiyacı en çok gerekli olan eğitim materyallerinden bir tanesi olmuştur. Cumhurbaşkanı bugün yaptığı açıklamalardan bir tanesi de bu vatandaşlara yönelik olarak olmuştur.

Başkan Erdoğan Önümüzdeki hafta itibariyle 500 bin tablet ve bilgisayar dağıtımının yapılacağını açıkladı. Öğrencilere ücretsiz bir şekilde dağıtımı yapılacak proje müjdesinin ardından önümüzdeki hafta itibaren dağıtanlara başlıyoruz değerlenmesi geldi. Konu bugün kabine toplantısında gündeme geldiği ifade edildi.

ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edilmesi ve ardından bilgisayarın yapılacak çalışmaya sonucunda dağıtımlarını önümüzdeki haftadan itibaren ulaştırılmaya başlaması bekleniyor. Başvurular için şu an herhangi bir kurum açıklama yapmadı. Resmi bir açıklama geldiğinde işin olsa okuyucularına konunun detaylarını aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA