İzmir'de geçtiğimiz gün çok büyük şiddetli bir deprem oldu. İlk kayıtlarda 6.6 olarak sisteme duyurulurken sonraki yapılan incelemelerde depremin 6.9 olduğu belirtilmiş Google ise Avrupaya ilgili depremi 7.0 olarak duyurmuştur. Buna göre bazı binaların yıkıldığı ve bazı vatandaşların enkaz altında kaldığı depremde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

58 Kişi Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından ufak bir kesit şöyle: "Öncelikle Seferihisar merkezli olarak İzmir'de yaşanan deprem sebebiyle İzmir'li kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu an itibariyle 58 vefatımız var, 896 yaralımız var. Bunların 200 kadarı şu anda tedavide, ama bunun dışındakiler taburcu edilmiş vaziyetteler. 

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm afetlerde olduğu gibi, İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı da inşallah kısa sürede yeni konutlarına kavuşturacağız. Hasar tespitiyle yıkılan ve yıkılması gereken binaların enkazlarının kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Felaket bölgesinde gereken her şey yapılıyor. "

Sabah saatlerinde yapılan incelemeler doğrultusunda 55 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilmişti ancak hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden ve enkazdan cansız bedeni çıkan vatandaşlar ile maalesef sayı 58'e yükseldi. Şu an çoğu vatandaş hastaneden sağlıklı bir şekilde tedavi edildi ancak 200 civarı vatandaşın halen tedavileri devlet hastanelerinde devam etmektedir.