Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye de en son ocak ayında (29 ocak ) verilmiş olan ikramiyelerin yolunu bekleyen işçilerin yüzünü güldüren haberi duyurdu. İkramiyelerin hesaplarına yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ödenecek olan ödemenin bayramdan evvel olacağını fakat;

Ödemenin tamamının aynı gün içerisin de değil de 2 seferde farklı tarihlere denk gelecek şekilde ödeneceğini açıkladı. Büyük bir heyecanla aylardır ikramiye yolunu bekleyen işçileri ise bayram gelmeden bayram sevinci yaşayacaklar. Duyurunun resmi olarak olarak açıklanmasıyla birlikte akıllarda olan o tarihler de belirlenmiş oldu. İşte o tarihleri haber sitemiz de açıkladık!!

İkramiyeler Ne Zaman Hesaplara Yatacak ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçilere ikramiye verileceğinin açıklaması sonucunda işçiler açıklanan tarihi 4 gözle bekliyor işte o tarihler

  • İlk ödeme 16 temmuz birinci yarı şeklinde ödenecek
  • İkinci ödeme ise aralıktaikinci yarı olarak ödenecek

İşçilerin hesaplarına yatırılacak olan tutar ise en düşük 1108 Türk lirası olarak belirlendi. Askeri ücretin tabii bir kamu işçisine ödenmesi belirlenen net tutar ise 3,648 TL olarak hesaplanmıştır . Bu haberler resmi gazeteye ilan verilerek millete aktarılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 6772 sayılı kanunun kapsamında da olan işçiler Bu verilen ikramiye hakkından yararlanabilecektir!

Bu ikramiye yi Almak için Başvuru yapılmalı Mıdır

Hayır bu gerekli olan bir uygulama değildir. Yukarı da belirtmiş olduğumuz üzere 6772 kanununun kapsamış olduğu her bir işçi zaten bu hakka sahip ayriyeten gidip herhangi bir yer başvuru yapmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir.

Tarihler geldiğin de devlet tarafından işçilerin maaşlarını almış oldukları Hesaplara otomatik olarak Yatırım sağlanacaktır . Tek yapılması gereken şey tarihler geldiğin de çalışmakta olduğunuz bankanın atm veya gişelerinde giderek ödemelerinizi almanız olacaktır. Bayram öncesi verilen bu ikramiye işçilerin hanelerine destek olması vesilesiyle yapılması planlanmıştır.

Aralık ayında verilecek olan ikramiye ise kış şartlarında verilmesi sebebiyle işçi maddiyat yüküne destek amaçlı gelirlere katkı sağlayan bir ikramiye olması isteniliyor.