Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde her yıl on binlerce öğretmen atamaları gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen öğretmen alımlarına ilişkin önemli bir değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Kadro bekleyen öğretmen adaylarına ilişkin soruya da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin öğretmen ataması mümkün olup olmadığını değerlendirdi.

YÜZBİN ÖĞRETMEN ALIMI MÜMKÜN MÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan açıklamada yüz binlerce öğretmen alımı söylemlerini de değerlendirdi;"Şuanda bizim bu yıl 20 bin öğretmen atamamız var,  20 bin öğretmen atamasını yapacağız. Kadro bekleyen falan bunların hepsi aldatmaca. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki ben yüz binlerce öğretmeni alacağım ya nereye alıyorsun, bunlar dürüst değil samimi değil" dedi.

20 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN  bugüne kadar yapılan öğretmen alımlarının sayısını açıkladı. İhtiyaca göre öğretmen alımlarının yapıldığını, 20 bin öğretmen alımı daha yapılacağını aktardı. "Bakın biz geldiğimizden beri 580 bin öğretmen aldık. Bizden önce böyle bir şey yok. Bakın biz ihtiyaca göre alıyoruz. Yeri geldi 40 bin öğretmen aldık, yeri geldi 30 bin aldık. Bu yılda 10 bin almıştık 20 bin daha alacağız.'' dedi.

İŞİN OLSA