Bedelli askerlik kalıcı hale getiriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, bedelli askerlik sisteminin kalıcı hale getirildiği ve dövizli askerlik işlemlerinin de mümkün olacağı aktarıldı. Uzunca sürelerdir beklenen yeni askerlik sistemi üzerindeki çalışmalar hala sürüyor ve kalıcı bedelli askerlik uygulaması gündeme geliyor. Bu uygulamayla, lisans mezunlarına 6+6 sistemi de uygulamaya geçiriliyor ve subay olma imkanı sunuluyor.

6+6 ay subay olma fırsatı

Lisans ve üstü mezunlara 12 ay üzerinden yapılacak uygulamayla, yedek subay olma imkanı kamuoyuna aktarıldı. Lisans ve lisansüstü eğitim düzeylerinden mezun olan vatandaşlar, başvurularını yapmaları halinde görev aldıkları aylar boyunca devletin maaşlı subayı olarak nitelendirilecekler. Bu imkandan önlisans mezunları da yararlanabilecek.

Önlisans mezunlarına yedek astsubay olma imkanı

Önlisans mezunlarını sevindirecek bu bilgilendirmede, önlisans mezunlarının başvurularını yapmaları halinde yedek astsubay olarak görev almalarına olanak tanınıyor. Başvurularını yapan vatandaşların, yedek astsubay kadrosu üzerinden görev aldıkları süre boyunca maaş almaları mümkün olacak.

Kalıcı bedelli askerlik

Bedelli askerlik için eğitim şartı aranmayacak. Tüm vatandaşların başvuru yapmasına olanak tanınacak ve her yıl 145 bin kişinin başvurusu alınabilecek. Bu başvurularda 1 ay zorunlu temel askerlik eğitimi olacağı yönünde bilgilendirmeler yapılırken, geri kalan ayların eğitim düzeyine göre bedelli olarak yapılabileceği bilgilendirmesine yer veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın açıklamalarıyla askerlik gençlerin önünde engel olmaktan ziyade, onların işlerine devam etmelerini kolaylaştıracak bir görev haline dönüşecek ve dileyenler subay ya da astsubay olarak askerliklerini yapabilecekler.

Kalıcı bedelli askerlik uygulaması ve askerlik sistemindeki tüm son dakika gelişmelerinden ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirmeyi unutmayınız.

iOS> TIKLAYINIZ

Android> TIKLAYINIZ

Instagram> Tıkla, takip et!