İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında ülkemizde bazı alanlar için yasaklar gelmeye devam ederken yasaklar arasında anlaşılmayan konulara ilişkin İçişleri Bakanlığı açıklama yapmaktadır. Buna göre geçtiğimiz hafta Cuma akşamından itibaren Türkiye genelinde yeni yasaklar uygulanmaya başlandı. Yasaklardan sonra Kasım ayının son haftasında Türkiye genelinde cuma namazları kılınacak mı, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı nasıl namaza gidecek merakla beklenirken İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Hususu

65 yaş üstü ile 20 yaş altı haftanın her günü sadece belirli saatlerde sokağa çıkabilmektedir. Ancak İçişleri Bakanlığı cuma namazının olduğu saatlerde 65 yaş üstü ile 20 yaş altının yasaklardan sadece namaz saatleri içerisinde muaf olduğunu belirtti. Cuma namazı saatleri şehirden şehre değişiklik gösterdiği için saat düzenlemeleri İl Valiliklerine bırakıldı ve Valilikler polislere o şekilde emri geçti. Saat kısıtlaması olanlara sadece cuma namazı saatlerinde muaf bir şekilde Cumaya gidebilir.

Türkiye genelinde şu an için her hangi bir Cuma namazına yönelik yasak bulunmuyor. Ancak vatandaşların maske, mesafe, temizlik kurallarına özen göstermesi evlerinden seccade getirmelerine devam etmesi gerekmektedir.