Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm il müftülüklerine gönderilen yazı ile cuma namazı başta olmak üzere vakit namazlarında toplu olarak namazların kılınmasının yasaklanacağı ve vatandaşların camilere gelebileceği ancak toplu şekilde omuz omuza namaz kılmaması gerektiği belirtilmişti. Buna göre yurt geneli gelen bazı videolarda bazı kişilerin bu durumu suistimal ettiği, safları sıkışlartırarak namaz kılmaya devam ettiği görüldü. Diyanet İşleri Başkanlığı duruma tekrar müdahale etmek zorunda kaldı ve yeni bir karar alacak.

Bazı Kişiler Uymadı! Camiler Kapanıyor

Yurdun bazı bölgelerinden gelen videolarda vatandaşların hocaların, imamların uyarılarına rağmen halen safları sıkılaştırarak namaz kıldığı ve imamlar ile polemiğe girdiği görüldü. Bu gibi durumların önüne geçilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti ve camilerin kapatılmasını uygun gördü.

Cuma Günleri ve Kandillerde

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan yeni karar doğrultusunda cuma günleri camilerin kapalı olacağı ve salanın okunmayacağı belirtildi. Yine kandil günleri de camiler açık olacak. Diğer günlerde ve vakit namazlarında camiler açık olacak ancak saflar sıkılaştırılmadan namaz kılınmaya devam edilecek. Bazı kişilerin Diyanete uymadığından dolayı böyle bir karar alınmak zorunda kalındı.