Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona virüsü salgını ile uğraşmakta olup her geçen gün vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam etmektedir. Buna göre ortada corona virüsünden ölenlerin nasıl defin edildiğine yönelik pek çok asılsız bilgi bulunmakta olup bir çok kişi doğru bilgi kaynağını aramaktadır. Peki corona virüsünden hayatını kaybedenler nasıl defnediliyor, coronadan ölen kişi yıkanır mı, kireçlenmeden gömülür mü? Nasıl gömülüyor?

Defin İşlemleri Nasıl Yapılıyor

Corona virüsünden ölenlerin defin işlemleri diğer cenazeler gibi yapılmaktadır. Ölen kişilerin doktorları tarafından özel kıyafetler ile yıkandığı, yıkanan bölgelerin dezenfekte işlemleri yapıldığı, özel ceset torbasına giydirildiği ve tabuta yüklenerek mezarlığa götürüldüğü söylenirken cenaze namazlarının omuz omuza şekilde değil arada birkaç metrelik mesafe bulundurularak kılındığı ve cenazeye katılanların maskesiz gelmemesi talep edilmektedir.

Asılsız Bilgiler Var

Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin gömülmediği, çukura atıldığı, kireçlendiği, yakıldığı, parçalandığı vb. gibi bir çok asılsız bilgiler bulunmakta olup bu bilgilerin doğru olmadığının öğrenilmesi gerekmekte olup insan vücudundaki hücrelere tutunan corona virüsü insanın ölmesi ile birlikte kendisi de ölmekte yani bir nevi intihar etmektedir. Bu sebepten dolayı ölü kişi dezenfekte edildikten sonra virüsün topraktaki diğer canlılara geçme olasılığı oldukça düşüktür. Hücreler öldüğünden dolayı virüsünde hayatta kalması fazla sürmemektedir.