Tüm dünyada kırmızı alarm ilan ettiren Corona ya da yeni adı ile Corid-19 virüsü Çin’den sonra diğer ülkelerde de yayılmaya devam ediyor. Özellikle virüs ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletler Başkanı Trump’ın virüse yakalanmış olabileceği açıklamasının ardından Beyaz Saray’dan “Trump’ın sağlığı çok iyi” açıklaması gelmişti. Fakat bugün gündemde yer alan bir habere göre ise geçtiğimiz hafta Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro bir görüşme gerçekleştiren Trump’a kötü haber geldi. O görüşmeden sonra Brezilya basınında yer alan bir habere göre Bolsonaro'nun yeni tip korona virüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı ifade edildi. Buna göre Beyaz Saray Başkanı’nın da şu anki sağlık durumu birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Geçtiğimiz Hafta Görüşme Gerçekleşti

ABD Başkanı Donald Trump ile Brezilya Devlet Başkanı JairBolsonaro'nungeçtiğimiz hafta gerçekleştirmiş olduğu görüşmeye katılan Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri FabioWajngarten'in yeni tip coronavirüs (Covid-19) taşıdığı açıklandı. Basında yer alan bu haberden sonra sekreterinde virüsün çıkması dolayısı ile Bolsonaro'nun da Covid-19 testi yaptırdığı öğrenildi. Özellikle Wajngarten’in de katıldığı görüşmede Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile çektirdiği bir fotoğrafta medyada yer almıştı.

FabioWajngarten tarafından yapılan açıklamada ise yeni tip coronavirüs (Kovid-19) taşıdığının tespit edilmesi ile ilgili herhangi bir endişe taşımadığı açıklandı.

Tüm Gözler Trump’a Çevrildi

İlgili virüs haberinin gündemde yer almasından sonra gözler Beyaz Saray’da, ABD Başkanı Trump’taydı. Bugün itibari ile ise Trump’tan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada Trump “Domuz gribi dönemine bakarsanız ne kadar insan öldü. Uzun süre hiçbir şey yapılmadı ama biz tam tersini yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.