11 Mart tarihinden beri Türkiye corona virüsü salgını ile mücadele etmeye devam ederken her geçen gün Sağlık Bakanı yeni açıklamalar yaparak corona virüsünde oluşan net sayıları duyurmaktadır. Buna göre yurdun bir çok bölgesinde corona virüsüne karşı önlemler alınmaya devam ederken bazı vatandaşlar corona virüsünden hangi illerin tehlikede olduğu ve corona virüsünün hangi illerde daha sık olduğunu öğrenmek istemektedir. Buna göre merak ile beklenen corona virüsü hangi illerde var, en riskli şehirler hangileridir sorusunun yanıtı verildi.

Corona Virüsünde Riskli Şehirler

Corona virüsünün hangi illerde daha çok olduğunu merak eden ve riskli şehirleri öğrenmek isteyenlerin sorusu yanıtlandı. Rakamsal olarak veriler paylaşılmadı ancak Corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, "En riskli bölge İstanbul'dur, ikinci sırada Ankara vardır, üçüncü sırada İzmir sonrasında Antalya vardır. Van vardır, İran meselesi nedeniyle" dedi.

Rakamsal Veriler Açıklanmıyor

Corona virüsünde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'nın riskli şehirler olduğu (nüfus kalabalığı nedeni ile) Van'ın riskli şehir olduğu (İran'ın sınır komşusu olması nedeni ile) açıklanırken şehirlere göre rakamsal veriler duyurulmadı. Halkın paniğe kapılmaması için şehirlere göre veriler açıklanmıyor ancak corona virüs ile mücadele tamamlandığında rakamsal veriler şehirlere göre açıklanabilir.