Türkiye'yi 11 Mart tarihi itibari ile etkisi altına alan corona virüsü salgını her geçen gün artmaya devam ederken bir çok kişi hastanelerdeki doluluk oranlarını merak etmeye başladı. Şu anda hastane yoğun bakımları ne kadar doldu? Hastanelerde ne kadar yer kaldı işte merak edilen detayları sizlere aktarıyoruz.

Ecza Odası Başkanı Duyurdu

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “İstanbul’da kamu hastanelerinin yoğun bakım üniteleri tamamen dolu şu anda ve bundan dolayı yeni teşhis konmuş koronavirüs hastalarını bu hastanelere yatıramıyorlar” tarafından resmi bir açıklama yapılarak İstanbul için durumların oldukça kritik seviyede olduğu aktarıldı. Peki Türkiye geneli doluluk oranları nedir?

Yüzde 70'i Dolmuş Durumda

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı katılmış olduğu televizyon programında yaptığı açıklamasında hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin yüzde 64 seviyesinde dolu olduğunu aktarmıştı. Buna göre üzerinden birkaç günlük süre daha geçti ve corona salgını artarak devam ettiğinden dolayı şu anda yoğun bakımların yüzde 70'ine yakın bir bölümünün dolu olduğu ön görülüyor. Önümüzdeki günlerde corona salgını daha da artarak yaygınlaştığından dolayı hastane yoğun bakımlarının artması bekleniyor. Şu anda İtalya ile Almanya'da bilindiği üzere hastaneler tamamen dolduğu için doktorlara hükümet hasta seçme emrini verdiği duyurulmuştu.