Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona virüsü salgını ile uğraşmakta olup hükümet yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı pek çok konuda yeni önlemler almay adevam ederken bir çok kişi tedirgin şekilde evlerinden dışarıya çıkmamaktadır. Sağlık Bakanlığının corona virüsüne karşı tedavi yöntemi bulması beklenilirken geçtiğimğiz günlerde Sağlık Bakanlığı Çin'den işe yarayan bir ilaç getirdiğini duyurdu ve bir çok vakada gözle görülür sonuçların alındığı belirtildi. Buna göre geçtiğimiz gün getirilen ilaçlar hemen yoğun bakımda yatan hastalara kullanıldı. Peki ilaçlar işe yarıyor mu? Corona ilacı tedavi ediyor mu? Son duyuruda 26 kişinin iyileştiği ve hastanelerden taburcu edildiği söylendi.

26 Kişi Tedavi Edildi

Sağlık Bakanı az önce katıldığı canlı yayın programından duyuru yaptı ve şu ana kadar 30 bine yakın kişiye corona testi yapıldığı, pozitif çıkanların hastanelerde gözlem altına alındığı ve şu ana kadar 26 kişinin iyileşerek hastaneden taburcu olduğunu duyururken 26 kişinin ikisinin ise 60 yaş ve üzeri kişiler olduğunu müjdeledi. Peki corona ilacı işe yarıyor mu? Bu kişiler corona ilaçları ile mi tedavi edildi?

Corona İlaçları İşe Yarıyor Mu?

Sağlık Bakanı Çin'den getirilen ilaçlar hususund gözle görülür farklar yarattığı yoğun bakım süresini 11 günden 4 güne kadar düşürebildiğini belirtirken Çin'in corona virüsüne karşı önlemlerinde başarılı olduğu ve virüsü durdurduğu görülebilmektedir. Corona ilaçlarının getirilmesi ve hastalara uygulanmaya başlanmasından sonra 26 kişinin iyileşmesi ve tedavi olması da bir çok kişide umut duygusunu uyandırdı.