Türkiye bilindiği üzere Moderna ve Pfizer aşıları yerine Çin tarafından üretilen Sinovac aşısını almayı uygun buldu. Sağlık Bakanı alınan aşının en pahalı aşı olduğunu, şu anda sipariş verilenler için hiçbir ücret ödenmediği, işe yaramaması durumunda da para verilmeyeceğini belirtmişti. Buna göre Çin tarafından yapılan Sinovac aşısının yüzde kaç etkili olduğu Brezilya tarafından resmen duyuruldu. Peki Sinovac aşısının etkisi nedir, ne kadar işe yarıyor, gerçekten etkisiz hale getiriyor mu?

Brezilya Aşıyı Kullandı ve Resmen Duyurdu

Brezilya tarafından yapılan resmi duyuruda Sinovac aşısının faz 3'e geçtiği ve aşının ülkede yüzde 78 etkili olduğu belirtildi. Yani Sinovac aşısını vurulan her 100 kişiden 78'ine virüs bulaşmıyori, vücut antikor üretiyor ve hızlı bir şekilde vücuda bulaşan virüsü etkisiz hale getiriyor. Ancak 100 kişiden 22 kişide halen antikor üretimi ve vücut direncinin düşmesine yönelik sorunlar yaşanıyor. Pek çok ülke yüzde 78 oranının oldukça iyi olduğunu dile getirmeye devam ediyor.

Peki sizde yüzde 78 etkili olma oranı nasıl? Türkiye'de de bu aşı kullanılacak sizde olmak ister misiniz? Yorum atabilirsiniz.