Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubunda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin şartlarının iyileştirilmesine değindi. CHP lideri 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini de söylerken 6 bin lira olan yoksulluk sınırına değindi ve en düşük öğretmen maaşının 6 bin lira olması gerektiğini söyledi.

TBMM grup toplantısına İstanbul Sancaktepe’de meydana gelen helikopter kazasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi anarak başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülke gündemine dair önemli ifadeler kullandı.

“ÖĞRETMENLİK KANUNU ÇIKARILMALI”

Parti grubunda öğretmenlik mesleğine değinen ve diğer tüm mesleklerden ayrı tutulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, acil olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması gerektiğini söyledi. Bu konuda parti olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını ve kanun teklifini meclise gönderdiklerini ifade eden CHP lideri öğretmenlere seslendi ve bir milletvekili gördüklerinde meslek kanunlarının çıkarılması için taleplerini dile getirmelerini istedi.

Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında aylık almaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, öğretmenlere 3600 ek göstergenin acil olarak verilmesi gerektiğine değinerek, “Öğretmene ayda en az ayda 6 bin lira ücret ödenmesi gerekiyor. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Bütün siyasi partilerin seçim beyannamelerine girdi. Şimdi bekliyoruz. AK Parti'den de MHP'den de İYİ Parti'den de HDP'den de bekliyoruz. Hep beraber gelin öğretmenlere 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim. Biz kanun teklifimizi de verdik ama maalesef seçim bildirgelerinde olmasına rağmen AK Parti ve MHP'nin milletvekillerinin oylarıyla öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi reddedildi.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ÖĞRETMENLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE

Konuşmasına öğretmenler için Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini ifade ederek devam eden Kılıçdaroğlu, ücretli öğretmenliğe de değindi. Sayıştay’ın 2017 yılı raporuna göre Türkiye’de 153 bin 640 öğretmen açığı bulunmasına rağmen ücretli öğretmenlik uygulamasının devam ettiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, asgari ücretin yarısı kadar ücretli öğretmenlerin maaş aldıklarını, Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmak gerektiğini söyledi.