Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın yaptığı bir yanlışı en sert şekilde kamuoyuna duyurması gerektiğini, kendisine açılan davaların, kendisini susturmaya yönelik olarak olduğunu belirterek; açılan bu davalar nedeniyle evini satmak zorunda kaldığını ifade etti. Açıklamasında borçlarının mal beyanında da yer aldığına değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, banka dekontunun görüldüğü bir mahkeme sırasına, hakimin dekontu dahi yok saydığını, AK Parti hükümeti tarafından böyle bir eylem gerçekleştirilerek, taraflı bir yargılanma süreci geçirildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu tarafından yapılan konuşmada " Man adası dolayısıyla yüksek tazminatlar ödeyeceğim. O iddiaların hepsi belgelere bağlı. Savcılık da belgelerin doğru olduğunu kabul etti. Dava açıldı. Davanın düştüğü üç mahkemenin başkanları davadan önce değiştirildi. Kim getiriliyor oraya bir AKP militanı olan kişi getiriliyor. Alt mahkemelerin hangi baskılarla karar verdiklerini biz gayet iyi biliyoruz. Hakim vicdanıyla karar verir. Kardeşim sen bir bankanın dekontuna nasıl yok dersin. Ben yüksek miktarlardaki tazminatlar için evimi sattım, karşılamadı, borç almak durumunda kaldım. Yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 200 bin lira borç aldım. Bu benim mal varlığı beyanımda var. " ifadeleri kullanıldı. 

Kılıçdaroğlu dava sürecine yönelik olarak ise yaptığı açıklamasında " Şöyle bir olay var, biz iktidarın yaptığı yanlışları kamuoyuna anlatmakla görevli olan bir partiyiz. İktidar bir yanlış yapıyorsa en sert şekilde bunu kamuoyuna açıklamalıyım. Davalar elbette açılabilir. " şeklinde konuşmuştu.

Tüm gündem ve ekonomi haberleri için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz bir şekilde mobil cihazlarınıza yükleyebilir, tüm gelişmelerden anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.