24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı gösteremeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceğini dair söylentiler oluşmuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başlıkları ise şu şekilde oldu: Kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu bu seçimin bir tek kaybedeni vardır o da AKP dir dedi. Kazananın demokrasi olduğunu duvarın bir kısmını yıktıklarını geri kalanına da yıkacaklarını belirtti. Peki Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detaylarında neler vardı?

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Seçimlerden sonra kameralar karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu bu seçimin kazananı demokrasi olmuştur. Kaybeden tarafının ise AKP olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu duvarın bir kısmını yıktıklarını geri kalan kısımını ise yıkacaklarını söyledi. İstifa taleplerine net bir şekilde değinmeyen Kılıçdaroğlu parti içerisinde koltuk sevdalısı olan kişilere yer olmadığını belirtti. Muharrem İnce'nin perfomansı için ise beklenilenin altında kaldığını bunu kendisinin de ifade ettiğini açıkladı.

Tüm baskılara rağmen çalıştıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu oy kullanan bütün vatandaşlara teşekkürlerini iletti ve kendi örgütü içinde canla başla çalışan yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun şantajlara, tehditlere rağmen görevini hiç bir şekilde aksatmadan yapan kendi örgüt üyelerine de teşekkür etti.