Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan ve her sene personel alımları gerçekleştirmeye devam eden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün bünyesinde toplam kaç bin personel olduğu merak edilmekteydi. Beklenen açıklama geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kadrolu / sözleşmeli personel sayısını tablolu olarak kamuoyuna duyurdu.

52 Bin 551 Personel

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yayımladığı tabloya göre kurumun kadrolu ve sözleşmeli statüsünde istihdam etmek üzere toplam 52 bin 551 personeli bulunduğu duyuruldu.

CTE Kadrolu Personel Sayısı: 48 Bin 406

CTE Sözleşmeli Personel Sayısı: 4 Bin 145


Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün kadrolu ve sözleşmeli olarak toplam personel sayısı sayısal olarak belirtilmiştir. Kadrolu ve Sözleşmeli olarak toplam Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 52 bin 551 personel istihdam etmektedir.

KADROLUDA İNFAZ KORUMA MEMURU LİDER

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde en çok kadroya sahip personellerin pozisyonları incelendiğinde ilk sırada infaz koruma memurunun olduğu görülmektedir. CTE bünyesinde toplam infaz koruma memuru sayısı 31 bin 31 olarak duyurulurken ikinci sırada ise 2 bin 165 kişinin istihdam ettiği infaz koruma başmemuru olduğu görülmektedir.

Sözleşmeli statüsünde ise yine lider sırada infaz koruma memuru olduğu görülmektedir. Toplam sözleşmeli İKM personel sayısı 3 bin 309 olduğu görülmekte olup ikinci sırada ise 227 personel ise şoför destek personeli pozisyonu olduğu görülmektedir.